Brief

În toamna anului 2017 ne-a venit ideea de a organiza un eveniment memorabil cu ocazia Centenarului, în Alba Iulia. Trebuia să fie:

 • un eveniment major, de impact;
 • destinat tinerilor și adulților din cât mai multe zone din România, care să fie implicați direct în realizarea sa și care să celebreze astfel 100 de ani de la Marea Unire.
 

Solutie

Am analizat diversele evenimente derulate în Alba Iulia, dar și la nivel național, cu ocazia Centenarului și ne-am dat seama că majoritatea urmează o rețetă oarecum similară. Ne-am întrebat:

 • cum poți educa copii și tinerii referitor la Centenar implicându-i într-un eveniment provocator?
 • ce tip de eveniment ar trebui să organizăm pentru a atrage reacții pozitive dintr-un spectru cât mai larg?

În urma acestui proces de analiză, am propus organizarea unui eveniment în urma căruia să intrăm în Guinness World Records. Am analizat posibilele recorduri “de bătut” și am concluzionat că o să încercăm să atingem un nou record mondial pentru “largest human number”, într-un proiect denumit Cel mai mare 100. Propunerea a fost acceptată atât de echipa de management Kaufland România, cât și de echipa de evenimente a Primăriei Alba Iulia.

 
 
 
 
 
 
1
1

Rezultat

Pe 29 septembrie, la Alba Iulia, ne-am înscris țara în Cartea Recordurilor!

În 29 septembrie ne-am reunit în Cetatea de la Alba Iulia mii de copii, tineri și adulți din peste 70 de localități din România pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. Și pentru că am aniversat 100 de ani de la nașterea României, am pregătit ceva extra: am format cel mai mare 100, în interiorul hărții, astfel încât întreaga lume să afle despre momentul deosebit pe care-l trăim!

Denumirea oficială a recordului este “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie a fost realizat de Biroul de Proiectare Străjan și a acoperit întreaga arie de platou din zona de șant de la Poarta IV a intrării în Cetate. Aproximativ 5000 de oameni, coordonați de peste 300 de voluntari, au ocupat această zonă, împărțită în 16 sectoare. Cu ajutorul a mii de pelerine negre (pentru evidențierea hărții României) și pelerine albe (pentru evidențierea numărului 100) participanții au pus în scenă acest record uimitor, care a fost omologat de dl. Pravin Patel, invitatul special din partea Guiness World Records.

La finalul activării recordului mondial, participanții s-au folosit de șepcuțele pe care le-au primit în kitul de participare, pentru a colora în roșu, galben și albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toți cei prezenți. Momentul a fost cu atât mai emoționant, pentru că din mii de piepturi a răsunat imnul național.

Look Inside

Cel mai mare 100

Cifre ale proiectului

 • 1 record mondial
 • 6850 persoane înscrise
 • 70 localități reprezentate
 • 4807 persoane în record
 • 7000 pelerine și șepcuțe
 • 2300 tricouri
 • 350 voluntari
 • 100 voluntari din alte localități
 • 7000 sticle de apă
 • 1,2 tone de fructe
 • 24 corturi
 • 120 garduri
 • 500 metri pătrați bannere

Testimoniale

Felicitări pentru organizarea evenimentului până în cele mai mici detalii: punctele de ridicat kiturile, număr suficient de mare de voluntari pentru scanarea biletelor, zonele de așteptare dotate cu toaletă, oferirea de apă și fructe gratuit, deplasarea până la zona de record, desenul hărții. Acestea sunt amănuntele de suprafață, sub care stă foarte multă muncă și implicare.

Petronela Luncan – profesor CTE Hurmuzescu Deva

Am fost si eu cu fetele mele acolo si am ajutat la înscrierea României in Cartea Recordurilor. Am fost impresionată de organizare. Cred că a fost printre putinele ocazii in care dupa un eveniment de asemenea amploare orasul nu a aratat ca după bombardament. Pentru o clipa am fost mândri că am realizat ceva frumos si pozitiv care ne-a pus pe primul loc in lume cu ceva bun. Pentru o clipa copiii nostri au simtit in sufletele lor o doza de patriotism cu care din păcate nu mai sunt invatati pentru ca, vorba aia, suntem europeni. Pentru o clipa am fost CEI MAI BUNI!

Svetlana Pau – participantă 

În numele Guinness World Records aș dori să vă mulțumesc pentru că m-ați invitat să particip la încercarea dvs. de record privind cea mai mare imagine umană a unei țări/continent și să vă felicit pentru organizarea unui astfel de eveniment impresionant. Totul a fost coordonat foarte bine de întreaga echipă și imaginea României apărut cu o precizie absolută. Participanții, voluntarii și stewarzii au fost excelenți.”

Pravin Patel – Adjudicator, Guinness World Records

Crezi că am putea colabora într-un viitor eveniment?
Scrie-ne acum la evenimente@11even.ro sau dă-ne un telefon la 0722634055. Ne-am bucura să începem o colaborare și astfel să susținem împreună tinerii creatori de viitor din România.